3 Comments

 1. ясла в софия
  25.06.2014 @ 17:52

  Тези факти са много интересни. На пръв поглед такава връзка между денталните проблеми и оценките в училище изглежда странна, но е интересно да се замислим за истинската причина. Интересно ми е дали болката в зъбите разсейва ученика или има друга причина за ниския успех?

  Reply

  • Bogomil Stoev
   17.07.2014 @ 6:13

   Здравейте. За съжаление, не можах да намеря никъде изследвания, които да доказват, че болката разсейва ученика, макар да ми се струва, че това е напълно логично. Но истинската причина се състои в това, че проблемите със зъбите водят до множество посещения при зъболекар, което нарушава учебния процес на децата и следователно те пропускат много уроци, които след това трудно наваксват или поне това показва изследването. Ето защо постепенно се стига и до ниските оценки.

   Reply

 2. унищожаване на хлебарки
  23.07.2014 @ 13:29

  Хигиената си е важна за която и част от тялото да става въпрос. Аз лично също не съм срещала такива изследвания за болката и успеха, но съдейки по себе си мога да кажа, че когато ме боли глава или имам някакво друго неразположение определено съм по-разсеяна, така че съм склонна да вярвам на такива изследвания.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *